Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

In Nederland bestaat er de aansprakelijkheidsverzekering. Deze is bedoeld om mensen te beschermen tegen de hoge kosten die er kunnen zijn, als u  of uw partner of uw kinderen schade maken. De aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel de WA-verzekering genoemd.

Waarvoor is de aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor wanneer u, uw partner of kinderen schade maken. Het kan dan zijn dat de schade die gemaakt wordt veel geld kost. In dat geval zorgt de verzekering dat de kosten van de schade niet voor uw rekening komen, maar voor die van de verzekering.

Wat valt er onder schade?

Onder schade valt alles wat door u, uw partner of uw kinderen stuk gaat. Bijvoorbeeld: uw zoontje schopt per ongeluk een bal door de ruit van de buren. Of als u per ongeluk een dure vaas omgooit in een winkel.

Waar sluit ik een aansprakelijkheidsverzekering af?

U kunt een aansprakelijkheidsverzekering online afsluiten. Doe dit zelf of samen met uw contactpersoon bij vluchtelingenwerk. Voor een goede vergelijking kunt u kijken op de website van Independer. Independer vergelijkt verschillende verzekeringen zodat u alles overzichtelijk kunt bekijken.

Wij adviseren u:

  • Een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
  • Voor vragen naar uw contactpersoon van vluchtelingen werk te gaan.