Blog nr 1 – Tweede leven
tweede leven

Blog nr 1 – Tweede leven

 

Iedereen verdiend een tweede kans, of ook wel gezegd een tweede leven.

Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of hoe je eruit ziet, elke mens verdiend een tweede leven.

Nieuwkomers in Nederland verdienen ook een tweede kans, dan waarom zouden wij hun dat niet gunnen? Waarom zijn wij zo bevooroordeeld? Alleen maar omdat onze nederlandse regering de wet bepaald?.

Allemaal vragen waar mensen soms niet bij stil staan. Nieuwkomers bepalen niet de wet, die moeten zich houden aan de wet. Dan waarom hebben Nederlanders dan een hekel aan Nieuwkomers? Waarom is dat?.

Vaak is het zo dat er altijd wel een persoon is, die zich  niet houdt aan de Nederlandse wet. Waardoor die ene persoon direct zorgt voor een slechte imago voor alle nieuwkomers. Dan is direct mijn gedachte, is dat wel terecht? Mag je de gehele gemeenschap dan direct oordelen.

Ik vind van niet! In elke cultuur zitten wel mensen die zich niet houden aan de wet van het land.

Iets wat wij als nederlanders soms vergeten, is dat Nieuwkomers vaak gedwongen hun land moeten verlaten om elders in de wereld een tweede kans te krijgen.
Wat zou jij doen, als er nu in nederland weer een oorlog uitbrak en je moet gedwongen je huis en alles waar je jaren hard voor gewerkt hebt achter je laten.

Wist je dat er jaarlijks ruim 150.000 nederlanders vrijwillig nederland verlaten om ergens in de wereld een tweede leven te beginnen. Maar wat doe je als je gedwongen wordt om te verhuizen naar een land waar je de taal en de gewoontes niet beheerst?

Ook deze 150.000 mensen zullen het moeilijk hebben om zich aan te passen, in hun nieuwe omgeving. En hebben ook tijd nodig.

Zo hebben nieuwkomers in Nederland ook de tijd nodig, om zich te kunnen aanpassen.

Iedereen verdient een tweede leven, een tweede kans.

Een blog geschreven door:

Edwin