Contactpersoon van vluchtelingenwerk

Contactpersoon van vluchtelingenwerk

Contactpersoon van vluchtelingenwerk

Als u in Nederland asiel aanvraagt zal vluchtelingenwerk u helpen vanaf de eerste dag in Nederland totdat u zichzelf kunt redden. U zult bij vluchtelingenwerk een contactpersoon hebben die u ondersteuning geeft bij vragen en problemen over wonen, verzekeringen, financiën, onderwijs en gezondheidszorg.

Regelen van gas, water en licht

Uw contactpersoon van vluchtelingenwerk zorgt samen met u dat voorzieningen zoals gas en stroom aangevraagd worden.

Daarnaast zijn een zorgverzekering, een huisarts en een tandarts, belangrijke zaken waarvoor u zich dient aan te melden. Ook geeft hij of zij informatie over WA en inboedelverzekeringen.

Wegwijs maken in de omgeving

De contactpersoon van vluchtelingenwerk zal u wegwijs maken in uw woonomgeving. Er wordt aandacht besteed aan het vergroten van uw sociale netwerk en uw zelfredzaamheid. Zo kunt u snel en zelfstandig werken aan een nieuwe toekomst. U kunt altijd een afspraak maken met de contactpersoon van vluchtelingenwerk of op een spreekuur komen.

Bij vragen neem contact op!

Het is belangrijk dat u bij vragen en problemen zo snel mogelijk contact opneemt met de contactpersoon van vluchtelingenwerk. De contactpersoon van vluchtelingenwerk kan dan zo snel mogelijk aan de slag gaan om u te helpen of om met u naar de juiste hulp te zoeken.

Wij adviseren u:

  • Een WA verzekering af te sluiten.
  • Bij vragen of problemen zo snel mogelijk contact op te nemen met uw contactpersoon.