DUO-lening

DUO-lening

Als u aangemeld bent op een taalschool zult u via DUO een lening moeten aanvragen. DUO is de organisatie die voor de overheid het onderwijs regelt. ZIj zorgen ervoor dat u naar een taalschool kunt gaan om Nederlands te leren. U kunt zelf naar de taalschool en met hun de lening aanvragen of dit samen met uw contactpersoon van vluchtelingenwerk doen.

U heeft de lening, wat nu?

De lening is bedoeld om de kosten van de taalschool te betalen en zal niet op uw rekening worden gestort maar blijft bij DUO. De taalschool zal de uren wanneer u les heeft doorgeven aan DUO en die betalen dan vanuit uw lening de kosten.

U kunt voor maximaal 3 jaar gebruikmaken van de lening. Als het u niet lukt om binnen 3 jaar te slagen voor uw inburgeringsexamen dan is er nog de mogelijkheid een extra lening van 2 jaar aan te vragen. U moet dan wel binnen die 2 jaar slagen voor het inburgeringsexamen. Als u binnen de bepaalde termijn slaagt voor uw inburgeringsexamen dan wordt de lening aan u geschonken. Lukt het u niet te slagen voor uw inburgeringsexamen dan moet u de lening binnen 10 jaar terugbetalen.

Wij adviseren u:

  • De lening samen met uw contactpersoon van vluchtelingenwerk aan te vragen of met de taalschool waar u de taallessen volgt.
  • Van de extra taalondersteuning van vluchtelingenwerk gebruik te maken.
  • Ervoor te zorgen dat u binnen 3 jaar slaagt voor uw inburgerings examen, maak gebruik van de extra hulp die u kunt krijgen van vluchtelingenwerk.
  • Als u meer informatie wilt over de lening en het inburgeringstraject op de website inburgeren te kijken.