Gas, water en elektriciteit

Gas, water en elektriciteit

Gas, water en elektriciteit

Als u de huurovereenkomst tekent zult u op de dag van bezichtiging direct gas-, water- en elektriciteit moeten aanvragen samen met uw contactpersoon van vluchtelingenwerk. Vanaf het moment van tekenen bent u verantwoordelijk voor de betaling van het gas, water en de elektriciteit in de woning. Daarom is het belangrijk de meterstanden juist te noteren.

Wij adviseren om samen met een medewerker van vluchtelingenwerk op een onafhankelijke vergelijkingswebsite zoals Pricewiseof Independer te kijken. Daar kunt u vinden welke leveranciers in uw regio het goedkoopst gas, water en elektriciteit leveren.

Het drinkwater is in de gemeente Hilversum via een waterbedrijf geregeld. Zij sturen u een brief op nadat u zich heeft ingeschreven in de gemeente.

Wat te doen bij een storing

Het kan zijn dat er een storing is aan de verwarming of het warm water in de woning. Als dat gebeurt kunt u contact opnemen met de verhuurder. Zij zullen ervoor zorgen dat u geholpen wordt.

Wij adviseren u:

  • Niet direct de eerste de beste leverancier te kiezen maar een goed besluit te nemen.
  • Voorzichtig om te gaan met het gas, water en licht. Omdat u pas achteraf betaald, is het namelijk moeilijk om in te zien hoeveel u verbruikt.
  • Zelf bij te houden hoeveel u gebruikt door het noteren van de meterstanden.