Jeugd en opvoeding

Jeugd en opvoeding

Jeugd en opvoeding

Heeft u vragen over het opvoeden en het opgroeien van uw kinderen? Dan kunt u terecht bij de de afdeling jeugd en gezin en het sociaal plein van de gemeente Hilversum. Zij staan voor u klaar en kunnen u helpen waar nodig.

Wat doet jeugd en gezin?

Jeugd en gezin is er om al uw vragen te beantwoorden over opvoeden en opgroeien van kinderen. Wacht dus niet met vragen. U kunt ze rechtstreeks bereiken via de website van Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreken, via email op info@jggv.nl of per telefoon 035 629 63 50.

Wat doet het Sociaal Plein voor jeugd en opvoeding?

Maakt u zich zorgen om uw kind? Dan kan het sociaal plein al uw vragen beantwoorden over opvoeding, jeugdzorg en jeugdhulp. Zij helpen u graag om te werken aan een passende oplossing. Het gaat dan niet alleen om uw kind maar ook om de ondersteuning voor uw gezin. Zo redt u het ook na de hulp weer.

Wat doet het sociaal plein voor u op het gebied van jeugd en opvoeding?

  1. U komt langs tijdens het inloopspreekuur of maakt een afspraak.
  2. U bespreekt uw vragen met een medewerker. Deze medewerker kan u alles vertellen over opvoedondersteuning en vormen van jeugdhulp en jeugdzorg. Lees hierover op deze website.
  3. U gaat samen werken aan passende oplossingen samen met mensen uit uw omgeving en professionele organisaties.
  4. U krijgt van de medewerker van het sociaal plein een verwijzing naar jeugdhulp of jeugdzorg als u dit nodig heeft. Zij kunnen u ook helpen bij het regelen van passende zorg en ondersteuning.
  5. De hulp die u wilt hebben krijgt u van professionele organisaties, zij voeren de zorg uit.
  6. U kunt als u vragen heeft of meer wilt weten altijd terecht bij de medewerker van het sociaal plein.

Wie bieden jeugdzorg en jeugdhulp aan?

Als u gebruik maakt van de jeugdhulp of jeugdzorg dan kunnen de medewerkers van het sociaal plein u informeren over de aangesloten zorgaanbieders.

Wat als u een laag inkomen heeft?

Ouders met een laag inkomen kunnen mogelijk niet alles geven aan hun kinderen ook al willen zij dat wel. Heeft u een laag inkomen dan kunt u gebruik maken van de minimaregelingen. Kijk daarvoor op deze website of op de website van de gemeente Hilversum

Wij adviseren u:

  • Als u vragen heeft gebruik te maken van de hulp die die gemeente Hilversum u biedt.
  • Als u meer wilt weten op de website van de gemeente Hilversum te kijken.