Leerling van basisschool De Wilge wint Hilversumse voorleeswedstrijd

Leerling van basisschool De Wilge wint Hilversumse voorleeswedstrijd

Janne Vuur van R.K. basisschool de Wilge uit Hilversum heeft zaterdag 26 januari de Hilversumse voorleeswedstrijd gewonnen.

Deze wedstrijd vond plaats in bibliotheek Hilversum. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Hilversum vertegenwoordigen in de regio Amsterdam, Amstelland, Hilversum.

Jury

De veertien kandidaten werden om de beurt door presentator Marieke Dees naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl een bandje het publiek vermaakte, trok de jury, bestaande uit Jaap Friso, Hanelore Zwitserlood en Nelleke Degenhart zich terug. Er werd gelet op uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Janne gesproken.

Volgende ronde

Janne las een fragment voor uit het boek Lampje van Annet schaap. De leerling van De Wilge zal één van de deelnemers zijn die aan de volgende regio ronde gehouden zal worden in Amsterdam.

Bron: Hilversum.nieuws.nl