Naschoolse activiteit
Naschool activiteiten

Naschoolse activiteit

Naschoolse activiteiten

Vinden geheel of gedeeltelijk plaats buiten de reguliere schooltijden.

Maar wat zijn naschoolse activiteiten eigenlijk? Naschoolse activiteiten zijn over het algemeen activiteiten die uw kind doet na school. Denk hierbij aan voetbal of hockey. Meestal hebben kinderen een sport als naschoolse activiteit. Maar dat hoeft niet speciaal zo te zijn. Andere activiteiten waar uw kind in groepsverband mee bezig is zijn ook naschoolse activiteiten. Denk bijvoorbeeld eens aan muziek. Wanneer uw kind op muziekles zit, is dat ook een naschoolse activiteit. Meestal is dat in groepsverband.

De voordelen

Wat zijn de voordelen van een naschoolse activiteit?  Uw kind leert om te gaan in teamverband, hierdoor vergroot uw kind zijn of haar sociale vaardigheden. Daarnaast worden ook de emotionele prikkels getest en leren de kinderen om te gaan met hun emoties. Een ander voordeel kan zijn dat uw kind al gauw kan ontdekken wat hij of zij later leuk zal vinden als beroep.

Uw kind

Het komt nog wel eens voor dat uw kind na een paar lessen zegt, ik vind dit niet meer leuk. Wees dan niet boos, dit gebeurd bij iedere ouder wel eens een keer. Uw kind is in zijn of haar ontdekkingsfase en is aan het ontdekken wat hij of zij leuk vindt, en tenslotte gaat het wel om wat uw kind voor een lange tijd wilt gaan doen.

Kosten

Voor de meeste naschoolse activiteiten kunt u bij de gemeente een beroep doen op een regeling. Of u kunt een aanvraag doen bij stichting leergeld. Mogelijk is er in uw gemeente ook een andere instantie die de kosten voor u zou kunnen betalen.