Stap 6 Wat kunt u gaan doen?

Stap 6 Wat kunt u gaan doen?

Wat kunt u gaan doen:

Gefeliciteerd, u heeft het inburgeringstraject goed doorlopen. Wat zijn nu uw mogelijkheden?
Wij zullen u in de volgende stappen uitleggen wat u kunt gaan doen.

Wat kunt u gaan doen

Werk zoeken

Door te werken kunt u zichzelf en of uw gezin in het levensonderhoud voorzien. U kunt zich melden bij uw klantmanager van de gemeente Hilversum, zij zullen dan samen met u naar een gepaste baan zoeken. Ook kunt u zich aanmelden bij verschillende uitzendbureaus.

Onderneming starten

Wanneer u zeker weet dat u een onderneming gaat starten kunt u dit het beste met uw klantmanager bespreken. Ook hiermee kan de klantmanager u op weg helpen.

Studeren

Na het behalen van het inburgeringsdiploma kunt u nog verder studeren. Wanneer u zeker weet dat u verder gaat studeren kunt u samen met een loopbaanbegeleider van de gemeente Hilversum of vluchtelingenwerk bekijken welke vervolgopleiding het best bij u past.

Vrijwilligerswerk

Wij raden u aan om vrijwilligerswerk te doen. Dit kunt u naast het zoeken van een baan of tijdens een studie doen. Zo kunt u werkervaring opdoen en bouwt u een sociaal netwerk op. Het doen van vrijwilligerswerk staat ook goed op uw cv.

Wij adviseren u:

  • Gebruik te maken van uw sociaal netwerk voor het vinden van werk.
  • Gebruik te maken van sociale media voor het vinden van werk.
  • Zich in te schrijven bij verschillende uitzendbureaus voor vinden van werk.

Wij zijn er van overtuigd dat deze stappen u zullen helpen zelfredzaam te zijn en zich thuis te voelen in de gemeente Hilversum