Studeren

Studeren

 

Wanneer u het inburgeringsexamen heeft behaald is er de mogelijkheid te gaan studeren. Afhankelijk van uw opleiding kan dit 3 tot 4 jaar duren. U zult tijdens de opleiding meestal 5 dagen per week naar school gaan hiervoor en u kunt hiervoor een studiefinanciering krijgen. U leest hier meer over in het volgende onderwerp studiefinanciering.

Welke opleidingen zijn er

In Hilversum heeft u diverse beroepsopleidingen. Voor informatie over de beroepsopleidingen kunt u op de website van ROC Hilversum kijken. U kunt ook kijken naar een opleiding buiten Hilversum. Kijk voor een overzicht van MBO opleidingen op de website van Studentum en voor een overzicht van universiteiten op de website kies je studie.

Reiskosten

Let er op dat als u een opleiding doet u met reiskosten te maken heeft. Als u buiten Hilversum een opleiding wilt volgen kan dit veel geld kosten. Bent u tussen de 18 en 30 jaar oud dan kunt u een OV-studentenkaart aanvragen. U kunt met een OV-studentenkaart gratis reizen. Kijk voor meer informatie over de OV- studentenkaart op de website van DUO.

Wij adviseren u:

  • Een vervolgopleiding te doen dit verhoogd uw kans om een baan te vinden.
  • Samen met een medewerker van de gemeente of van vluchtelingenwerk te kijken naar wat er bij u past.