Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is werk dat u doet voor organisaties waarmee u soms een kleine vergoeding krijgt en uw reiskosten vergoed krijgt. Organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers zijn maatschappelijk betrokken op sociale of sportieve manier. U kunt denken aan voetbalclubs maar ook buurtcentra of bejaardenhuizen.

Hieronder staan goede redenen waarom vrijwilligerswerk goed is om te doen.

Werken aan uw eigen ontwikkeling

Door vrijwilligerswerk te doen zult u veel leren en ervaren. Er zijn verschillende soorten functies en u kunt ervaringen opdoen van werk waar u niet voor heeft geleerd of misschien zelf nooit zou kiezen als werk. U leert veel over de Nederlandse maatschappij en uw cv zal meer indruk maken op toekomstige werkgevers.

Vergroot uw kansen op een baan

Als u vrijwilligerswerk doet ontstaan er mogelijkheden. Door dat u andere mensen leert kennen is het mogelijk dat u via hun netwerk mogelijk een betaalde baan kunt vinden.

Ontdek wat uw leuk vind

Vrijwilligerswerk is verschillend. U kunt bij verschillende organisaties functies uitvoeren. Op de website van de vrijwilligerscentrale kunt u kijken voor een functie. Het is mogelijk om een bepaalde periode te werken en daarna een andere functie te kiezen. Zo kunt u zelf ontdekken wat u leuk vind!

Maak kennis met mensen

U zult door netwerken meer mensen leren kennen en nieuwe contacten opdoen. Net zoals in uw thuisland is het kennen van veel mensen belangrijk en waardevol voor uzelf. Deze nieuwe contacten kunnen altijd handig zijn. Ze kunnen u helpen bij het vinden van een baan of zelfs bij het beginnen van een eigen bedrijf.

Bijdragen aan de maatschappij

Uw bijdrage aan de maatschappij door vrijwilligerswerk maakt de mensen en de organisaties waar u zich voor inzet gelukkig! Het doen van vrijwilligerswerk zorgt er dus voor dat iedereen geholpen wordt. U wordt geholpen, u helpt de organisaties en u helpt de mensen die door de organisatie worden geholpen!

Wij adviseren u:

  • Vrijwilligerswerk te doen!
  • Op uw cv te vermelden dat u vrijwilligerswerk doet.
  • Op social media te vermelden dat u vrijwilligerswerk doet.
  • Op de website van de vrijwilligerscentrale te kijken voor een functie die bij u past.