Woninginrichting

Woninginrichting

Woninginrichting

De dag dat u de huurovereenkomst tekent zult u met uw contactpersoon van vluchtelingenwerk een inrichtingskrediet aanvragen bij de gemeente. Het inrichtingskrediet is een lening waarmee u spullen kunt aanschaffen om uw woning in te richten. U zult een machtiging ondertekenen waarin staat dat de kosten van het inrichtingskrediet maandelijks zullen worden ingehouden van uw uitkering of als u werkt van uw salaris.

Lening

De aflossing van de lening voor een alleenstaande is € 59,00 per maand, voor een echtpaar is dat € 85,00 per maand. U betaalt dit voor een periode van 3 jaar en het bedrag dat dan nog openstaat kan worden kwijtgescholden door de gemeente als u er verantwoordelijk mee om bent gegaan.

Het is belangrijk dat u de lening alleen gebruikt voor de inrichting van uw woning. Alle kosten die u hiervoor maakt, zult u moeten bewijzen door de bonnen of facturen aan de gemeente te laten zien. Ga vooral op zoek naar spullen die niet te duur zijn zodat u uw woning geheel in kunt richten. Maak gebruik van kringloopwinkels waar ze gebruikte spullen hebben die niet veel kosten. Kijk hiervoor op deze website.

Wij adviseren u:

  • Alle bonnen of facturen te bewaren van spullen die u koopt met het inrichtingskrediet.
  • Zoveel mogelijk gebruik te maken van kringloopwinkels bij het aanschaffen van uw eerste inrichting.